
I:\CIRC\MSC\911a1.doc

INTERNATIONAL MARITIME ORGANIZATION
4 ALBERT EMBANKMENT
LONDON SE1 7SR

Telephone: 020 7735 7611
Fax: 020 7587 3210
Telex: 23588 IMOLDN G IMO

E

Ref. T1/3.02 MSC/Circ.911/Add.1
5 July 2000

ADDENDUM TO THE INTERPRETATIONS OF THE
FIRE PROTECTION-RELATED PROVISIONS OF THE HSC CODE

1 The Maritime Safety Committee, at its seventy-second session (17 to 26 May 2000), approved draft
interpretations of section 7.8.6 and paragraph 7.8.6.1 of the 1994 HSC Code, as set out in the annex to
the present circular, with a view to their incorporation in the MSC circular on Interpretations of the HSC
Code prepared by the FP Sub-Committee.  However, noting that MSC 71 had already approved
MSC/Circ.911 on Interpretations of the fire protection-related provisions of the HSC Code, the Committee
decided to incorporate the approved interpretations to section 7.8.6 and paragraph 7.8.6.1 into the
interpretations contained in MSC/Circ.911 by means of the present addendum.

2 Member Governments are invited to bring the annexed interpretations to the attention of all those
concerned, with the request to use them in conjunction with the interpretations contained in MSC/Circ.911
when applying the fire protection-related provisions of the 1994 HSC Code.
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ANNEX

INTERPRETATIONS OF SECTION 7.8.6 AND PARAGRAPH 7.8.6.1
OF THE 1994 HSC CODE

Section 7.8.6

Sizing of pumping and drainage arrangements

(1) Pumping and drainage arrangements should be such as to prevent the accumulation of water
on any of such decks.

(2) In respect of scuppers and drainage pumps, the following should be complied with:

.1 when calculating the amount of water the capacity of both the water spraying system
pumps and required number of fire hose nozzles should be taken into account;

.2 the drainage system should have a capacity of not less than 125% of the capacity
specified in .1;

.3 bilge wells should be of sufficient holding capacity and should be arranged at the side
shell of the ship at a distance from each other of not more than 40 m in each
watertight compartment.

Paragraph 7.8.6.1

Sizing of scuppers and drainage pumps

For the sizing of scuppers and drainage pumps the capacity of both the water spraying system pumps
and the water discharge from the required number of fire hose nozzles specified in 7.7.8.4 as
applicable, should be taken into account.
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